ייעוץ שינה
מכירים את זה שהילד לא רוצה להיכנס למקלחת? ואז הוא לא רוצה לצאת מהמקלחת. אחרי זה הוא ממש לא יודע מה הוא רוצה לאכול (מה שבטוח, שהוא לא רוצה את מה שהצעתם) ואז הוא רוצה רק עוד סיפור אחד. ועוד אחד. ועוד אחד ובסופו של דבר אתם מאבדים סבלנות ומתעצבנים, ואז גם מרגישים אשמים. ואז פותחים אינסטגרם ונדמה שזה רק אצלכם בבית :)
אז ככה, הרבה פעמים ההורים מגיעים לסוף היום עם ההרגשה שטנק הדלק שלהם התרוקן. אין להם יותר מקום להכיל "לא בא לי", אין להם סבלנות ל"רק עוד סיפור אחד" ובטח שאין להם כוח שוב ללכת למלא עוד כוס מים וללוות את הילד לשירותים... בפעם החמישית. השאיפה של אותם הורים מותשים היא שהילד יילך לישון לבד. להגיד לילה טוב ולצאת מהחדר.
מצד שני, יש גם את ההורים שחיים לפי גישת הרצף או גישות דומות לה בה ישנים עם הילדים באותה מיטה אפילו עד גיל מאוחר כשהמטרה היא שהילד בעצמו יגיד שהוא רוצה ללכת למיטה שלו. זה עדיין לא אומר ששם הערב זורם פשוט יכול להיות שהפתיל קצת יותר ארוך :)
מה עדיף?
אני מאמינה שלכל משפחה יש את מה שמתאים לה. כשאני מלווה משפחה בהדרכת הורים או ייעוץ שינה, אני מבינה מהמשפחה מה דעתה בנושא ומה השאיפה שלה וביחד אנחנו בונים תוכנית שקודם כל תענה על כל כל הצרכים הריגשיים והפיזיולוגיים של הילד ובקביל תפעל לפי מה שההורים רואים לנכון.
מה בכל זאת חשוב?
חשוב מאוד ללמד את הילד שיש לו"ז לערב. יש זמן לכיף, יש זמן לאמבטיה, יש זמן לארוחת ערב, יש זמן לטקס שינה ויש זמן ללכת לישון. חשוב גם ללמד את הילד לעבוד ביחד לפי הלוז ולא לנסות למשוך זמן כל חלק של הערב. זוכרים את כל החלקים שפירטתי בהתחלה? :)
אם נלמד את הילדים להתגייס ללוז הערב ונעזור להם לנהל את זה בצורה יפה, נגיע למצב שאת כל הזמן שאנחנו מבזבזים כל ערב על ויכוחים וזירוזים, נוכל להשקיע בעוד סיפור. נוכל להגיד לילד: אתה יודע? היה לי ממש כיף איתך הערב ואפילו נשאר לנו זמן, בוא נקרא עוד סיפור. ואז הילד ילמד ששוה לו לזרום עם ערב נעים, כולם יהנו מהערב ויילכו לישון בהרגשה טובה.
כן אני יודעת. זה נשמע לא הגיוני ופסטורלי מידי אבל אני מבטיחה לכם שאם משנים בבית את השפה לשפה חיובית ועושים את זה בדרך נכונה, בונה שמעניקה לילד גם גבולות וגם ביטחון, כל הדינמיקה משתנה לטובה ואז אפשר להנות משני העולמות: גם ללוות ילדים לישון עם טקס וגם שאחר כך הם יירדמו עצמאית ממקום שלו ורגוע.
יעוץ שינה ראשוני
יעוץ שמתחיל ממש מהימים הראשונים. כן, כן! אמנם אנחנו לא מתחילים לחנך בימים ובשבועות הראשונים ויחד עם זאת, אנחנו בהחלט יכולים להעניק לתינוקות שלנו הרגלים נעימים שיכינו אותם להקניית הרגלים בהמשך.
יעוץ לקטנטנים
החל מגיל 7-8 חודשים. בשלב אלמד אתכם להעניק לילדים התחלה של הרגלים. נלמד איך לעזור להם להוריד תלות בגורמי תלות (למשל להרדים בנסיעה באוטו\בעגלה). וכמובן שעדיין נעניק להם את כל החום, המגע ותשומת הלב שהם צריכים במקביל להענקת המיומנות הכל כך חשובה, להירדם עצמאית או עם פחות עזרה. המענה והלימוד תואם לילד, ליכולות ולצרכים שלו
יעוץ לפעוטות ולגיל הרך
אלמד אתכם לשתף את הילדים בתהליך ויחד נעניק להם את המיומנות להירדם. גם פה, נעבור שלב שלב ובהתאם לילד נבנה את התוכנית
איך זה עובד?
אנחנו נקיים פגישה ראשונית ארוכה, בה אבין מכם את כל הצרכים שלכם ואת כל הצרכים של הילדים שלכם. נבין מהם גורמי התלות שלהם ואיך אנחנו יכולים לעזור להם מבחינה רגשית ופיזיולוגית להגיע למקום שהם יידעו להירדם בצורה עצמאית וממקום רגוע ומלא ביטחון בכם ובעצמם. בהמשך התהליך, אלווה אתכם כל יום בטלפון\וואטסאפ ובמקביל נקיים פגישה שבועית ונתקדם צעד צעד לעבר המטרה שנקבע לנו. את המטרה אבנה גם ביחד איתכם. יכול להיות שתירצו ללמד את הילד לישון בחדר שלו ויכול להיות שתרצו ללמד אותו לחזור לישון בשמחה אחרי כל הנקה בחדר שלכם במיטה שלכם. אין פה חוקיות, רק הקשבה לכם ולתינוק.